Abbazia San Giorgio
Abbazia San Giorgio er vingården til Battista Belivisi på øya Pantelleria midt mellom Sicilia og Afrika. Selv om vingården hans er ganske ung, er Battista langt fra nybegynner når det gjelder å lage vin. Han er født og oppvokst på øya, og hjalp faren og bestefaren med å lage Passito på tradisjonell måte. Senere forlot Battista øya for å studere agronomi i Palermo. I motsetning til mange andre studenter som bodde på fastlandet Sicilia etter endt skole, bestemte han seg for å dra tilbake til Pantelleria. Her brukte han utdannelsen sin til dyrking av vinranker og vinproduksjon. Han jobbet som konsulent for en konvensjonell vingård en tid, og samarbeidet senere med Gabrio Bini fra vingården Seragghia, hvor han dyrket druene og lagde vin i 11 år.
Etter 11 år hos Bini bestemte Battista seg for å lage sin egen vin og det var begynnelsen på Abbazia San Giorgio. Hans intensjon har alltid vært å lage naturlige viner som respekterer de gamle tradisjonene, men som også utforsker nye retninger.
For eksempel lager han tørre viner fra Zibibbo, den tradisjonelle druen dyrket på Pantelleria, også kjent som Muscat of Alexandria og vanligvis brukt i søtvin. I cuveen Orange nøler han ikke med å la skallene maserere til slutten av gjæringsprosessen, noe som resulterer i en vakker skallmaserert oransjevin med en veldig kraftig og tørr smaksprofil.
Alle Battista Belvisis viner er et resultat av en klar og naturlig tilnærming til vinfremstilling, som kan oppsummeres slik: Veldig liten produksjon, lavt utbytte og minimalt inngrep i kjeller og i vingård. Battista bryr seg ikke om sertifiseringer, og det er derfor han verken er organisk eller biodynamisk sertifisert. Men han bruker organiske og biodynamiske metoder - kampen mot ugress og parasitter utføres med agronomiske midler, uten plantevernmidler eller andre typer kjemiske produkter. Ingen kunstgjødsel og han planter ville urter på slutten av vinteren.
Cloé 2019 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Nerello Mascalese