Cantina Giardino
Antonio og Daniela De Gruttola har overtatt en rekke gamle vinåkre i Irpinia, høyt oppe i åsene i Campania. De er forkjempere for å bevare regionens lokale druesorter, gamle vinstokker og ikke minst den gamle måten å stelle dem på – uten bruk av kjemikalier. Vinrankene deres ligger mange hundre meter over havet på vulkansk jordsmonn. Vingårdsarbeidet gjøres for hånd og økologisk. Lavt utbytte resulterer i sunn, karakterfull frukt. I kjelleren (kantinaen) gjærer druene naturlig uten temperaturkontroll og den kan fortsette i flere måneder. Vinene lagres både i terrakottaanforaer og store fat laget av lokale tresorter. Videre tappes ufiltrert, uten tilsetninger i det hele tatt. På denne måten får vinene sitt helt eget særpreg som gjenspeiler hvor de er fra.
Vino Bianco Frizzante (horeca | vinmonopolet)
Type: Pet-Nat
Drue: Mye forskjellig
Gaia (horeca | vinmonopolet)
Type: Hvitvin
Drue: Fiano
Paski (horeca | vinmonopolet)
Type: Oransje
Drue: Coda di Volpe
Tu-tu (horeca | vinmonopolet)
Type: Oransje
Drue: Fiano
Adam (horeca | vinmonopolet)
Type: Oransje
Drue: Greco
Vino Rosato Frizzante (horeca)
Type: Rosé (obs!! ikke musserende)
Drue: Aglianico
Clown Oenologue (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Aglianico
Vino Rosso Anfora Magnum (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Aglianico