Clos du Tue-Boeuf

Clos du Tue-Boeuf i Les Montils i Tourainne har en lang historie og du kan spore vinproduksjon her tilbake til middelalderen. Siden 1400-tallet har denne 10 hektar store vingården vært i hendene på Puzelat-familien. Thierry og Jean-Marie Puzelat overtok etter faren i 1994. I dag er også datteren til Thierry, Zöe, en del av teamet. Puzelat-ene har drevet økologisk siden 1996 – og helt uten sprøytemidler siden 1994.

Dolia 2020 (horecavinmonopolet)
Type: Hvitvin
Drue: Sauvignon Blanc
Her har Thierry kjøpt øko-druer, presset og gjæret Sauvignon Blanc i terrakotta. Moden gul frukt, høy, honning, sitrus, gress, lang mineralsk utgang, nesten salt.

La Guerrerie 2020 (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Côt (90%) og Gamay (10%)
Fermentert semikarbonisk i hele klaser i åpne kar. Lagret 10-12 måneder på gamle eikefat. Mørke bær og mynte. Elegant og kompleks.

Vamos, Vamos, Vamos 2019 1,5L (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Cabernet franc (30%), Garnacha (30%), Cariñena (20%), Merlot (20%)
Samarbeidsprosjekt mellom Thierry, Laurreano Serres (Mendall) og Juan Ramon Escoda. En herlig blend med druer fra de tre legendariske vinmakerne.