Humus

Rodrigo Filipe holder til en time nord for Lisboa. Her dyrker han 9 hektar vinmark med et spennende utvalg druer – Arinto, Sauvignon Blanc, Touriga Nacional, Fernao Pires, Tinta Barocca, Castelao og Syrah. Jordsmonnet her er rødleire og kalkstein som gir grunnlag for rike og kraftfulle viner. Men det var ikke gitt at det var han som skulle ta over vinproduksjonen etter faren, som drev gården på hobbybasis. Rodrigo studerte på universitet da han i 1999 hjalp faren i forbindelse med innhøsting. Før det hadde han ingen planer om å bli vinbonde, men denne innhøstingen skulle få han på andre tanker. Rodrigo likte det så godt at han la bøkene på hylla og har ikke sett seg tilbake siden. Tre år seinere plantet han Touriga Nacional, Syrah og Tinto Barroca. Han hadde et sterkt ønske om å lage store, bolde røde viner – og ettersom alle andre i regionen plantet Touriga på det tidspunktet, valgte han også å gjøre det. Syrah var det også enkelte i området som hadde hatt god erfaring med, så det motiverte han også. Tinta Barroca var det ingen andre som planta, så det så han på som et eksperiment. Rodrigo er konvensjonelt skolert vinbonde, men begynte å arbeide etter biodynamiske prinsipper i 2006. Fra 2010 har han laget viner helt uten tilsetning.

For øyeblikket utsolgt