Domaine Jeandaugé
Sébastien Fézas tok over driften av families vingård i 2012, og selv om faren hadde stelt godt med planter og jord, la Sébastien om drifta til hundre prosent biodynamisk ved første spadetak. Her dyrker han Chardonnay, Colombard, Gros-Manseng, Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Syrah og den mindre kjente blå druen Tannat. Mesteparten av vinrankene er rundt 25 år gamle og jordsmonnet her er kalkstein og leire. I kjelleren bruker Sébastien sementtanker, gamle eikefat og anforaer. Fra han tok over gården til i dag har han tatt seg god tid til å bli komfortabel i rollen som vinmaker. Sébastien har så smått begynt å eksperimentere med skallkontakt med Colombard og Gros Manseng, han har laget oksidativ Chardonnay med flor og i 2020 kuttet han helt ut bruk av svovel. Alt i alt kan man beskrive vinstilen til Fézas som sammensatt og han lager alt fra pet-nat til oksidative Jura-aktige viner. Og ettersom han er fra Gascogne lager han også litt Armagnac.
Partie Fine 2020 (horeca | vinmonopolet)
La Baie 2021 (horeca)