Jean-Francois Ginglinger

På gården til Jean-Francois Ginglinger i Pfaffenheim i Alsace har det vært dyrket druer siden 1610, mens vinproduksjonen startet først i 1960. I 1997 la de om til biodynamisk dyrking og ble Demeter-sertifisert i 2001, men i 2009 ga han opp sertifiseringen for å slippe å betale de nokså dyre avgiftene sertifieringen innebærer. I 2003 laget JF sin første usvovla Pinot Noir fra ett av sine to Gran Cru (Steinert). Dette satte selvsagt onkelen til JF stor pris på, han er nemlig ingen ringere enn Gérard Schueller. Onkel Schueller, Jean-Pierre Frick og Patrick Meyer har hatt stor innflytelse på hvordan JF lager sine viner og i dag svovler han ingen av vinene sine.  Vinproduksjonen til Ginglinger består i dag av de syv klassiske grønne druesortene fra Alsace: Sylvaner, Riseling, Muscat d’Alsace, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewurtztraminer – i tillegg til den blå Pinot Noir. Han lager også Cremant d’Alsace basert på Auxerrois Blanc og Pinot Blanc. Som nevnt over har Jean Francois to GC-vinmarker (Steinert og Zinnkoepfle), men ettersom han selv ikke liker søte eller svovla viner sender han aldri inn sine viner til GC-klassifisering. I stedet kaller han vinene sine fra Steinert-vinmarkene for Steiner, uten t, for å understreke at de ikke er GC-sertifisert.

For øyeblikket utsolgt.

Foto: Mathias Lyngholm Dardeau