Jean-Francois Debourg

JFD holder til i den sørlige delen av Beaujolais; Saint-Germain Nuelles. Vingården dateres tilbake til 1850 og har gått i arv fra far til sønn i generasjoner. Den består av hele 40 hektar med økologisk dyrkede vinranker, der omtrent halvparten av dem brukes til Jean-Francois egne viner. Resten av druene selger han til andre lokale vinprodusenter. JFD er nok mest kjent for å dyrke og selge druer framfor å lage vin og det var først i 2016 han begynte å lage vin. Jean hadde møtt Francois Ecot, hans mentor, som hadde tatt Jean-Francois under sine vinger og vist han veien til naturlig vinproduksjon. Debourg lager ærlige viner av Gamay og Viognier.

Numero MXVVIII (horecavinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay

Ronchon! 20L keykeg (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Gamay

Rosé de Mathilde 20L keykeg (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Gamay

Maceration 20L keykeg (horeca)
Type: Oransje
Drue: Chardonnay, Viogner

Foto: Øystein Nordrum Solvang