Le Mazel

Gérald overtok vineriet fra sin far for førti år siden, og i dag driver han stedet sammen med sin søster Jocelyne. Her driver de 22 hektar med lokale druesorter som Syrah, Grenache, Portan, Cabernet Sauvignon, Carignan og Merlot på den røde siden, og Viognier, Chardonnay og Grenache Blanc på den hvite siden. Jordsmonnet består av kalkstein, leire og sand og vinstokkene er 50-65 år gamle for de blå druene og 20-25 år for de grønne druene. Til tross for sine mange hektar med vinåkre, høstes alle druene manuelt. I kjelleren presses de grønne druene direkte, mens de blå gjæres i hele klaser. Etter å ha brukt store gamle eikefat i en årrekke, gjør Gérald nå all gjæring på ståltank og langtidslagring på flaske. Gérald er en av de første vinprodusentene i regionen sammen med Gilles Azzoni som produserer 100 % naturlige viner, og det er aldri snakk om hverken bruk av svovel eller filtrering. For å beskytte vinene mot oksidering, er vinene alltid tappet med litt restsukker, noe som skaper en lett, sprudlende munnfølelse og fremhever friskheten i vinene.

Vin de Soif 2018 (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Grenache og Carignan
Begge Vin de Soif-vinene er som navnet tilsier en lettdrikkelig vin, med innslag av både fruktighet og mineralitet.

Vin de Soif 2021 (horecavinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Grenache og Carignan
Begge Vin de Soif-vinene er som navnet tilsier en lettdrikkelig vin, med innslag av både fruktighet og mineralitet.

Larmande 2017 (horecavinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Syrah
Moden, fruktig og kompleks Syrah.

Raoul 2021 (horecavinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Carignan
Druer fra 40 år gamle vinstokker. 10 dagers karbonisk maserasjon før pressing. Lagret på tank i syv måneder. Flasket uten fining, filtrering eller tilsatt svovel. Saftig og moden med mørke bær og kryddertoner.

Briand 2018 (horecavinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Grenache
Tanklagret i to år. Rett fram og tilgjengelig Grenache. Krydder og mørke bær. Uten bobler, ikke la deg lure av korken.