Maison Valette

Tre generasjoner vinprodusenter har jobbet på denne 8,5 hektar store eiendommen i Chaintre – en liten landsby sør i Burgund mellom Mâcon og Beaujolais. I dag er det Philippe Valette som driver gården. Etter endt vinskole i 1990 tok Philippe beslutningen om å gjøre vingården om til økologisk. De neste to årene var fulle av prøving og feiling, med tanke på at vinutdanningen hans aldri inneholdt noe om organisk vindyrking. Med tiden klarte Philippe å få sin Chardonnay til å maksimere terroiruttrykket uten kjemiske behandlinger. Snarere var Philippe avhengig av det mangfoldige mikrobiologiske livet i vingårdene for å lage dynamiske viner. Avhengig av cuvée og årgang, vil Philippe lagre sine viner i gammel eik fra seks måneder til så lenge som 5 år. Philippe er kjent som en av gudfedrene for naturlig vinproduksjon, spesielt i Mâcon.

For øyeblikket utsolgt, kommer mer!