Maziére
Fabrice Monnin kjøpte domenet Maziére for snaue ti år siden, etter å ha drevet vinbaren Les Zinszins du Vin i Jura sammen med kona si, Momoko, i mange år. Da de flyttet til Padern i Rousillon i 2012 bodde de to de første årene i en campingvogn ved siden av kjelleren de hadde overtatt. Deres første årgang lagde de i 2013. Åkrene som Fabrice dyrker druene sine i, kan man se fra den trange gaten hvor kjelleren ligger. Vinene til Fabrice er kjent for sin unike stil, lett oksidert og veldig modent. Fabrice mener jordsmonnet i Padern ligner på det han kjenner fra Jura, og som i sistnevnte område er Fabrice også opptatt av å lagre vinene på flor. Han slipper sjelden vinene sine før han selv mener de er klare, men de smarteste vil nok lagre de enda lenger.
Oppdatering juli 2023: Vi har viner fra Fabrice på lager! G16 er seint høstet Grenache fra 2016 med lang maserasjon før lang modning på store eikefat og vinballong. C21 er en yngre rødvin der han ofte presser druene på skall fra Macabeu – og det er på ingen måte sikkert at 2021-årgangen består 100% av Carignan heller. Fabrice liker å blande vin fra forskjellige fat når det er på tide å flaske vinene. Ingen regler hos Monin i Padern!
G16 (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Grenache
C21 (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Carignan
Foto: Hans Petter Hval