Michel Guignier
Michel er fjerdegenerasjons vinmaker fra Faudon i Beaujolais – ganske nærme Fleurie. Her bor han ganske isolert, men er såpass til kar at han er selvforsynt med det meste han trenger, fra brød til kjøtt og mere til. Michel lager en rekke forskjellige viner med Gamay i sine drøye 7 hektar biodynamisk dyrkede vinåkre, og han er veldig opptatt av å la dyr beite i og rundt vinåkrene.
I tillegg til arbeidshesten hans Bistere, bidrar dyrene med å tilføre næring til jorda. Det spesielle med vinene til Guignier er at mer eller mindre alle vinene får samme behandling, det vil si at det er jordsmonn og lokale variasjoner som skaper forskjellene i vinene hans. Lettdrikkelighet er stikkord når det kommer til viner fra Guignier, her er det lite ekstraksjon og maserasjon å snakke om.
Au bon Gres 2015 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
Semikarbonisk fermentering i betongkar, før to år på gamle eikeliggere. Lenger flaskelagring før lansering er vanlig.
Au fil du Temps 2015 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
La Petite Oseille 2015 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
Au bon Gres 2018 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
Granite 2019 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
La Bonne Pioche 2019 (horeca | vinmonopolet)
Type: Rødvin
Drue: Gamay
Foto: Øystein Nordrum Solvang