Daimon Shuzo, Osaka
Rikyubai Iwafune 72cl (horeca | vinmonopolet)
Honjozo = tilsatt ørlite alkohol for å framheve aromaer. Tørr, fruktig og
rispreget. Godt alternativ for å bruke i drinker, rimelig og smaker/lukter mye.

 
Dewazakura Shuzo, Yamagata
Ginjo Can 18cl (horeca | vinmonopolet)
Passe tørr, lett fruktig og elegant sake i can med avtagbar topp. Fin intro-sake,
eller hverdags-sake for kjennere.

Izumi Judan Ginjo 72cl (horeca | vinmonopolet)
Tørr sake med preg av urter og ris. Godt alternativ for å bruke i drinker,
rimelig og smaker/lukter mye.

Malolactic Tokubetsu Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk sake med mye umami. Tokubetsu = spesielt utvalgt tapping.

 
Kamoizumi Shuzo, Saijo
Summer Snow 50cl (
horeca | vinmonopolet)
Lettdrikkelig Nigori med mye eple og melon på lukt og smak. Frisk og
sødmefull.

 
Kiuchi Shuzo, Ibaraki
Sparkling Umeshu 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lett perlende, sødmefull og forfriskende umeshu i liten flaske.

Asamurasaki 72cl (horeca | vinmonopolet)
Sake delvis laget på rød ris som gir røde bær og et lett røykt preg. Sødmefull
og passe tørr. Godt alternativ til drinker, spesielt ved å bytte ut rød vermut.

 
Masuda Tokubee Shoten, Fushimi
Bikkuri Gyoten 18cl (horeca | vinmonopolet)
Perlende og syrefrisk Nigori. Melon og eplefruktig. Lages med
annengangsgjæring. Bør vendes forsiktig før servering.

Tsukinokatsura Nakakumi Nigori 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk og lett perlende Nigori med eple og melon på lukt og smak. Bør
vendes forsiktig før servering.

Tsukino Katsura Iwai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Minimalt polert sake med mye rispreg, umami, og hint av kakao.


Masumi Shuzo, Nagano
Kaya 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lavpolert sake med jordlig rundhet og umami.


Mitobe Shuzo, Yamagata
Malola 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk og laktisk preget sake med mye sitrus og lett fruktsødme.

 
Murashige Shuzo, Yamaguchi
Eight Knot 72cl (horeca | vinmonopolet)
Lavpolert sake og syrefrisk sake med mye frukt og umami.


Nabedana INC, Chiba
Fudoh Purple Label Omachi 72cl (horeca | vinmonopolet)
Tørr og mineralsk sake med lett umami- og mynteaktig urtepreg.

 

Nakashima Shuzo, Gifu
Kirakira Pineapple 50cl (horeca | vinmonopolet)
Fruktsake med ananasbiter

Kirakira Strawberry 50cl (horeca)
Fruktsake med jordbærpuré

Kirakira Kiwi 50cl (horeca)
Fruktsake med kiwipuré

 
Suehiro Shuzo, Fukushima
Puchi Puchi 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lett perlende, syrefrisk og passe sødmefull sake.

Yamahai 72 cl (horeca | vinmonopolet)
Fruktig, kompleks og mineralsk sake med peprete toner.


Aoki Shuzo, Niigata
Yukiotoko 18cl kopp (horecavinmonopolet)
Yukiotoko 1,8L flaske (horecavinmonopolet)
Lett og fruktig mot melon og gul frukt. Fin intro-sake, lettdrikkelig. Rimelig
alternativ til husets sake på 1,8L. Betyr Yeti.

 
Ishizuchi Shuzo, Ehime
Ginjo Green label 72cl (horecavinmonopolet)
Elegant og fruktig mot melon, eple og pære. Syrefrisk og lettdrikkelig.

Omachi Junmai 72cl (horecavinmonopolet)
Tørr, mineralsk og fruktig mot appelsin/mandarin. Lett umami og mynte/urter

 
Maizuru Shuzo, Akita
Tabito Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Rispreget, mineralsk og tørr sake. Lukt og smak lener mot appelsin/mandarin
og urter.

Tabito Yamahai Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Rispreget, mineralsk og tørr sake. Lukt og smak lener mot appelsin/mandarin,
urter og umami.

 
Tenzan Shuzo, Saga
Tenzan Sudachishu 72cl (horeca)
Fruktsake laget med sudachi sitrus, minner om lime. Mikses med sukker og
sake.