Daimon Shuzo, Osaka
Rikyubai Iwafune 72cl (horeca | vinmonopolet)
Honjozo = tilsatt ørlite alkohol for å framheve aromaer. Tørr, fruktig og
rispreget. Godt alternativ for å bruke i drinker, rimelig og smaker/lukter mye.
Dewazakura Shuzo, Yamagata
Ginjo Can 18cl (horeca | vinmonopolet)
Passe tørr, lett fruktig og elegant sake i can med avtagbar topp. Fin intro-sake,
eller hverdags-sake for kjennere.
Izumi Judan Ginjo 72cl (horeca | vinmonopolet)
Tørr sake med preg av urter og ris. Godt alternativ for å bruke i drinker,
rimelig og smaker/lukter mye.
Malolactic Tokubetsu Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk sake med mye umami. Tokubetsu = spesielt utvalgt tapping.
Kamoizumi Shuzo, Saijo
Summer Snow 50cl (horeca | vinmonopolet)
Lettdrikkelig Nigori med mye eple og melon på lukt og smak. Frisk og
sødmefull.
Kiuchi Shuzo, Ibaraki
Sparkling Umeshu 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lett perlende, sødmefull og forfriskende umeshu i liten flaske.
Asamurasaki 72cl (horeca | vinmonopolet)
Sake delvis laget på rød ris som gir røde bær og et lett røykt preg. Sødmefull
og passe tørr. Godt alternativ til drinker, spesielt ved å bytte ut rød vermut.
Masuda Tokubee Shoten, Fushimi
Bikkuri Gyoten 18cl (horeca | vinmonopolet)
Perlende og syrefrisk Nigori. Melon og eplefruktig. Lages med
annengangsgjæring. Bør vendes forsiktig før servering.
Tsukinokatsura Nakakumi Nigori 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk og lett perlende Nigori med eple og melon på lukt og smak. Bør
vendes forsiktig før servering.
Tsukino Katsura Iwai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Minimalt polert sake med mye rispreg, umami, og hint av kakao.
Masumi Shuzo, Nagano
Kaya 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lavpolert sake med jordlig rundhet og umami.
Mitobe Shuzo, Yamagata
Malola 72cl (horeca | vinmonopolet)
Syrefrisk og laktisk preget sake med mye sitrus og lett fruktsødme.
Murashige Shuzo, Yamaguchi
Eight Knot 72cl (horeca | vinmonopolet)
Lavpolert sake og syrefrisk sake med mye frukt og umami.
Nabedana INC, Chiba
Fudoh Purple Label Omachi 72cl (horeca | vinmonopolet)
Tørr og mineralsk sake med lett umami- og mynteaktig urtepreg.
Nakashima Shuzo, Gifu
Kirakira Pineapple 50cl (horeca | vinmonopolet)
Fruktsake med ananasbiter
Kirakira Strawberry 50cl (horeca)
Fruktsake med jordbærpuré
Kirakira Kiwi 50cl (horeca)
Fruktsake med kiwipuré
Suehiro Shuzo, Fukushima
Puchi Puchi 30cl (horeca | vinmonopolet)
Lett perlende, syrefrisk og passe sødmefull sake.
Yamahai 72 cl (horeca | vinmonopolet)
Fruktig, kompleks og mineralsk sake med peprete toner.
Aoki Shuzo, Niigata
Yukiotoko 18cl kopp (horeca | vinmonopolet)
Yukiotoko 1,8L flaske (horeca | vinmonopolet)
Lett og fruktig mot melon og gul frukt. Fin intro-sake, lettdrikkelig. Rimelig
alternativ til husets sake på 1,8L. Betyr Yeti.
Ishizuchi Shuzo, Ehime
Ginjo Green label 72cl (horeca | vinmonopolet)
Elegant og fruktig mot melon, eple og pære. Syrefrisk og lettdrikkelig.
Omachi Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Tørr, mineralsk og fruktig mot appelsin/mandarin. Lett umami og mynte/urter
Maizuru Shuzo, Akita
Tabito Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Rispreget, mineralsk og tørr sake. Lukt og smak lener mot appelsin/mandarin
og urter.
Tabito Yamahai Junmai 72cl (horeca | vinmonopolet)
Rispreget, mineralsk og tørr sake. Lukt og smak lener mot appelsin/mandarin,
urter og umami.
Tenzan Shuzo, Saga
Tenzan Sudachishu 72cl (horeca)
Fruktsake laget med sudachi sitrus, minner om lime. Mikses med sukker og
sake.