Thierry Hesnault
Thierry Hesnault har bokstavelig talt vokst opp i vinkjelleren til foreldrene i Touraine. Senere har han jobbet på vingårder verden rundt før han dro tilbake til Chahaignes i Loire. Der har han brukt mange år på å finne de eldste og kanskje mest unike vinmarkene i området. Kjelleren hans går dypt ned i det kalkrike “tuffeau”- jordsmonnet, og er uten innlagt strøm eller vann. Den kalde kjelleren gir en lang og fin fermentering som resulterer i mindre fordampning av vinen, det er derfor ingen behov for å toppe opp. Vinene er laget med tålmodighet, og tappes først på flaske når vinene er drikkeklare. Når det er sagt så er dette lagringsdyktige viner som gjør seg enda bedre med et par år i kjelleren. Mange sammenligner vinene til Thierry med en annen Loire-storhet, nemlig Jean-Pierre Robinot. Vi mener vinene til Hesnault har mer dybde og mindre fatpreg enn kollegaen.
La Centenaire du Vauperroux 2020 (horeca)
Type: Rødvin
Drue: Pineau d’Aunis
Les Maluseaux 2020 (utsolgt for øyeblikket)