Tony Coturri

Tony Coturri er tredjegenerasjons vinmaker i Sonoma Valley i California. Han er også jazzelsker, motorsykkelentusiast og frittalende talsmann for naturlig vinproduksjon. Coturris vingård har aldri og vil aldri bruke druer behandlet med plantevernmidler, soppdrepende midler eller ugressmidler. En såkalt zero zero-tilnærming. Coturri-historien startet da bestefaren hans Enrico Coturri immigrerte til Amerika med 10 dollar i lomma. Da han ankom San Francisco jobbet han som tønnemaker og hjalp til med å gjenoppbygge byen etter et sinnsykt jordskjelv i 1906. Enrico lærte sønnen Harry «Red» Coturri de italienske vinfremstillingsmetodene som han tok med seg fra landsbyen Farneta i Italia. Red grunnla Coturri-vingården i 1979 sammen med sønnene Tony og Phil. Tony har laget vin siden 1964. Vi ble først kjent med Coturri sine viner på en vinbar i Los Angeles i 2018 og startet å importere vinene hans høsten etterpå. Vinene til Tony er spesielle på alle mulige vis og kan knapt forklares med ord. Det må drikkes.

For øyeblikket utsolgt

Foto: Hans Petter Hval

Foto: Hans Petter Hval/Mousey Wine AS