Vi er på saken
I uke 13 lanserer vi drøssevis med sake fra et drøyt dusin forskjellige produsenter.
Som for alle andre produkter vi tar inn, er det fokus på håndverk fra begynnelse til slutt. Produsentene samarbeider med lokale bønder, og det ligger mye manuelt arbeid bak hver eneste flaske.
Produsentene kalles bryggerier, fordi sake brygges mer likt øl enn vinproduksjon, og de fleste har alt fra 50 til flere hundre år gammel familiehistorie. Mange bryggerier er også fortsatt på samme sted som de alltid har vært.
Sakene er basert på ris, vann og gjær, og i noen tilfeller er det tilsatt frukt. Selv om få bryggerier har sertifisert sakene økologisk, jobber bøndene mer enn økologisk. Kravene til «japansk økologisk» er høyere enn de for våre europeiske økologiske og biodynamiske sertifiseringer.
Via våre nye samarbeidspartnere i Sverige, Akebono Unlimited og Flying Brewery, har vi direkte kontakt med hvert bryggeri, og gleder oss til å vise fram en helt ny saklig del av Mousey Wine.
I første omgang er det kun til HORECA, men fra og med juli i år kan disse også fåes på Vinmonopolet.
Les mer om vår japanske risdrikker her, og ta vårt kræsjkurs i sake her.